Hvilken påvirkning, og betydning har arbejdsglæde.

Arbejdslivet fylder meget i løbet af vores liv. Dette er både godt og dårligt. Hvis vores arbejdsglæde er stor, kan vi føle os ovenpå. Derudover kan vi føle, at hver en opgave, der kommer vores vej, er til at klare uden større kvaler. Vi har med arbejdsglæde en lyst og en energi til at tage på arbejde. Der kan også opstå en følelse af, at der i løbet af dagen ikke kan ske noget, som kan slå os ud. Hvis det derimod er sådan, at arbejdsglæden er forsvundet, kan det føles som, at der hele tiden arbejdes i modgang, og at alt arbejdet, der bliver udført, kan smides ud, efter arbejdet er udført. Samtidig kan energien ved at komme på arbejde være forsvundet, eller udførelsen af det arbejde, der er foran en, føles uoverskueligt.

Alle har på et tidspunkt prøvet at have en dårlig dag på arbejde eller bare en dårlig dag, uden at man ved hvorfor. Det er tilladt at have dårlige dage på arbejde. Det er derimod ikke tilladt at stjæle arbejdsglæden fra kolleger. Det kan skade arbejdsmiljøet og samarbejdet mellem kolleger, hvis en persons dårlige dag skal ødelægge andres humør.

Arbejdsglæden er derfor vigtig ikke bare for den enkelte person, men også for virksomheden personen arbejder for. Motivationen og resultaterne i virksomheden vil også opleve en positiv effekt af dette. Der er derfor et samlet ansvar for både ledere og medarbejdere, at arbejdsglæden, trivslen og miljøet på arbejdspladsen er behagelig for alle. Dette vil også gøre, at både ledere og medarbejdere har lysten til at møde på arbejde og på bedst mulig vis fremskaffe positive resultater. Der vil altid forekomme dårlige dage, dog er det muligt at dæmme op for disse, hvis man på en dårlig dag eller ved modgang kan tage opgaven med et smil. Ved at gøre dette kan man få det bedste ud af arbejdsdagen, selvom man oplever modgang i sit arbejde.