Når skilsmisse begynder at være en grim realitet

Skilsmissesæreje – det var sådan et ubehageligt emne kan jeg huske i sin tid. Men det viser sig desværre at have været en rigtig god ide dengang. En skilsmisse er altid en grim ting. To personer som har elsket hinanden, som har delt et liv, som endda er bopælsforældre for fælles børn går fra hinanden. I kærlighedens rosenrøde skær var skilsmissesæreje ikke umiddelbart noget man forventede var nødvendigt. ”Vi elsker hinanden”, ”selvfølgelig skal vi dele vores liv sammen” det er sætninger som pludseligt står meget fjernt når parterne står midt i en skilsmisse og skal underskrive papirerne.

Skilsmissesæreje bliver pludseligt et meget rart dokument som meget vel hjælper begge parter igennem en skilsmisse. På den måde undgås en række grimme skænderier, når et par som i forvejen ligger i skilsmisse, skal opdele et fælles bo. Skilsmissesæreje som dokument kan betragtes som en fin forsikring. Ikke imod tabt kærlighed men som en slags støttefunktion, en hjælpende hånd, hvis det værste skulle ske.

I vores moderne samfund hvor ligestilling spiller en afgørende rolle i den offentlige debat, burde det ikke længere været forbundet med den samme stigma at nævne skilsmissesæreje for sin partner. Man burde næsten forvente, at det var noget som blev betragtet som et naturligt krav i det moderne parforhold. I betragtning af hvordan raten for skilsmisse steg voldsomt op igennem 90’erne, er de fleste efterhånden indforstået med, at et ægteskab i dag ikke nødvendigvis er noget som varer for evigt.

Særeje er også noget som bør overvejes i forhold til testamente og dødsfald. Der har beklageligvis været mange tilfælde, hvor manglende særeje har resulteret i familiefejder over testamenter.

Hvis du vil vide mere om skilsmissesæreje og skilsmisse, så prøv at læs mere på ret&råds hjemmeside. Her er en række gode artikler som uddyber de juridiske aspekter.