Stress test – Hvad skal man kigge efter?

Der er desværre nu til dags begyndt, at være flere og flere personer, som viser sig at have stress, hvis de tager en stress test. Det kan være en meget ubehagelig sygdom, som har en række forskellige symptomer. Faktisk kan to personer sagtens opleve stress på meget forskellige måder. Netop af denne grund kan det også være svært at identificere, om hvorvidt man har stress eller om der er noget andet galt med en. Derfor bør man tage en stress test, som kan fortælle om der er noget om snakken eller ej. Hvis der er, så er det selvfølelig anbefalet at man går til lægen, så man kan finde den rette måde at håndtere det på.

Det kan ske for alle

Alle kan opleve stress og det er derfor vigtigt at pointere, at det til at starte med er en biologisk god ting, da det lader dig yde over evne eller rettere bruge flere ressourcer end du plejer. Efter en time begynder det at være skadeligt, da man bruger flere ressourcer end kroppen har råd til.

Men hvad er det egentlig man vil kigge efter ved en stress test? Det vil der blive forsøgt at få svaret på her. Som sagt er der en masse forskellige symptomer, hvilket gør det svært være sikker på sin sag. Men der nogle ting som går igen hos mange og kan blive set som klassiske symptomer.

Symptomerne en stress test kigger på

Symptomerne kan blive opdelt i tre kategorier: Fysiske, psykiske og adfærdsmæssige.

De fysiske symptomer kan være en indre uro, hvor man har svært ved slappe af. Det kan være hovedpine, hjertebanke og mavesmerter, som selvfølelig gør det svært at holde koncentrationen.

De psykiske symptomer man vil kigge på ved en stress test er ulyst, træthed, irritabilitet, hukommelses- og koncentrationsbesvær og angst. Derudover kan man også få en depression, som ligeledes indeholde lignende psykiske symptomer.

De adfærdsmæssige symptomer kan være søvnløshed, hvilket selvfølelig ikke hjælper på en stressset hverdag. Derudover er der hyperventilation, aggressivitet, ubeslutsomhed. Alt dette kan ligeledes føre til et øget forbrug af stimulanser, såsom alkohol og andre berusende stoffer samt et øget sygefravær.

Få den rette hjælp

Der er altså mange symptomer som man vil kigge på ved en stress test. Derudover er det tydeligt at stress har store konsekvenser for nogen personer, og det er derfor vigtigt at man får den rette hjælp. Hos Grow People kan man foretage en stress test, og har man brug for hjælp, så har de mange års erfaring med at hjælpe mennesker med at håndtere stress.